sunnuntaina, marraskuuta 10, 2013

Squat matafaka!

Vielä ei tänä aamunakaan ollu etureidet palautuneet keskiviikon jalkajumpasta, mutta niin sitä vaan mentiin salille. Viikon lempparitreeni eli takareisi-persus! Oon tätä treeniä nyt oikeastaan kaikki viime viikot tehnyt varioiden, vähän sen mukaan miten on laitteet vapaana yms ja fiiliksen mukaan.

Leveä kyykky smithissä 4x15 niin syvältä kun menee (25-35kg)

Superina leveä syvä jalkaprässi 4x15/jalka (70-80kg)
                       reisikoukistus seisten 4x15/jalka

Triplana lantionnosto maasta (glute bridge) 3x15 (60kg)
reisikoukistus maaten 3x15
                                 reidenlevitys (:D) etunojassa 3x15-30 (50-55kg)

(vanhemmasta treenistä kuva mut lätkästään nyt tähän)

Olin ihan kikseissä, kun tällä uudella salilla on nyt reisikoukistuslaitteet maaten sekä seisten. Niin joo ja se kunnon prässi. Tekee aina mieli tehä kaikki mahdolliset liikkeet, mutta tällä kertaa näin. Ens kerralla ehkä jotain supersarjaa smithissä pystyprässinä sekä hip thrustina ;) Ennen tein leveää kyykkyä siten, että heitin matalan laatikon/penkin taakse ja kyykky sen verran alas että persus kosketti sitä. Etten vaan huijannut itteäni ja tehnyt vajaammalla liikeradalla. Nyt sitten kokeilin siten, että smithissä painoja vähemmän ja niin alhaalta ku anto nivelet myöten, pikkusen kovemmalla temmolla ja voin sanoa, että mulla ainakin tuli tosi kova lihaspolte. Parempi kuin tehdä isommilla painoilla koska saan näin jalat venytykseen. Kyykyt teen aina pohjasta, mutta leveässä ei lonkat taivu niin hyvin kuin kapeassa.

Oonkin miettinyt, että kun oon tosissaan kesän alusta saakka jokaikisessä jalkatreenissä tehnyt alussa rullailuja lihaksilla ja nyt kun en tehnyt niin tuli heti 2 päivää kipeäksi jalat. Johtuukohan siitä vai oonko luulosairas ja tein vaan kovemman treenin? Uudella salilla ei oo niitä foam rollereita :( Multa löytyy kotoa Suomesta semmoinen pikkunen pätkä, joten ehkäpä alan sitä raahaamaan treenikassissa mukana.

WARNING PERSEKUVA MUT HEI SE ON PUNPISSA! Sitku pumppi laskee ni se on vaan levee lol;D Sara Sievisen pakaroita odotellessa!


Kävinpäs eilen sitten shoppailemassa ja mukaan tarttui kaikkia hifistelyjuttuja. Kookosöljyä mä syön päivittäin ja kun muutaman kerran aamumunat ovatkin loppuneet, niin mä olen ne korvannut rahkalla ja kookosöljyllä puurossa. Ykskään voisilmä ei kyllä korvaa sitä, kun on sopivasti suolanen puuro ja "kookosöljysilmä" OMNOM!!!:D


Mä oon kyllä ketsupin suurkuluttaja, mutta koska perusketsupissa on niin paljon sokeria, niin oon löytänyt Dukan-dieettiin sopivan sokerittoman ketsupin (makeuttu stevialla). Löysin kanssa niitä kalorittomia konjac shirataki-nuudeleita mut eivät näyttäneet kovin houkuttelevilta, joten jätin kauppaan :D Ne on siis todella vähäkalorisia nuudeleita ja käyvät esim. vhh ruokavalioon. Lueskelin nopeasti jotain shiratakeista ja ne on siis tehty Konjac-nimisestä kasvista, joka kasvaa aasiassa mm. kiinassa ja japanissa. Ravintosisältö koostuu tasan kahdesta aineesta: vedestä sekä glucomannanista, joka on eräs kuidunlähde. Näitä oon itse nähnyt vilahtavan joissain blogeissa ja aina alussa mulla ainakin on tosi skeptinen suhtautuminen tämmösiin kalorittomiin ruokiin, koska monesti sitä kiinnittää energiamäärään ensin huomiota ja vasta sitten tsekkaa ravintosisällön. Näistä en nyt kuitenkaan löytänyt äkkiseltään huonoa sanottavaa, pitänee kokeilla joskus vaikka eivät ainakaan ulkonäöllisesti kauheesti miellyttäneet silmää. :D


Mä myös viimein sain hankittua vesisuodattimen jee! Mä mietin tätä jo silloin alussa, kun muutin tänne mutta jäi jostain syystä ostamatta. Ehkä siksi etten jaksanut alkaa ihmettelmään käyttöohjeita. Noh, Lotan blogia lukiettuani päätin sellaisen hankkia. Ilmeisesti esim. Pristasta löytyy Brita-vedensuodattimia mutta ylläripylläri mä ostin jonkun random-merkkisen täältä. Näyttää kyllä ulkonäöltä hyvin samalta, ehkäpä sama valmistaja. Tottakai tätä piti päästä testaamaan. Alussa piti suodatin jättää 5min kannuun ja sen jälkeen normaalisti filtteröidä yksi kannullinen vettä. Mulla on 2,7litran kannu ja loput vedet eivät kyllä tuu siitä suodattimesta läpi ennen kun oon juonut osan. Maun puolesta en huomannut massiivista eroa koska vesi on vaan vettä. Mutta kyllä täällä ainakin hanavedestä maistaa, että siinä on jotain ällöjä mineraaleja ja sama homma Englannissa. Välillä saa valuttaa montakymmentä sekunttia, että se on edes juomakelpoista. Pulloveden kantaminen tänne on mulle todella raskasta. Ei painon puolesta vaan siksi, etten ikinä muista. Ja tuleehan se kalliimmaksikin kuin tämä 20e kannu+ filtteri. Uusi filtteri tulee vaihtaa joko 1kk tai sitten 270L jälkeen.

Siitäpä piti sitten heti päästä kokeilemaan kunnon luomukahvia tehtynä filtteröityyn veteen. En oo koskaan ollut mitenkään kovin tarkka kahvista ja täällä helppouden puolesta olen juonut vaan pikakahvia. On meillä täällä kahvinkeitin ollut alusta saakka, mutta se ei näyttänyt kauhean puhtaalta, joten jätin käyttämättä. Luin Sami Sundvikin blogista jutun filtteröidystä vedestä + siihen tehdystä kahvista niin en malttanut olla ostamatta laatukahvia ja pakko oli päästä kokeilemaan. Ei voi kyllä mitenkään verrata näitä kahta keskenään! Tää menis jopa ilman maitoa kun taas pikakahvi maistuu ihan kuselta ilman haha. Miksi vesi kannattaa suodattaa?

Miksi suodatettu vesi tekee teestä, kahvista ja virvoitusjuomista paremman makuisia?
Vesi on hyvä luonnollinen liuote, joka auttaa kahvin ja teen aromin kehittymisessä. Veden kovuus (kalkki) vaikuttaa esimerkiksi teen ja kahvin aromien liukenemiseen. Mitä suurempi veden kalkkipitoisuus on, sitä heikommin se liuottaa. Kun juomavedessä on vähän kalkkia, teen, kahvin ja keitettyjen ruokien aromit tulevat paremmin esiin. 


Mitä vedestä suodatetaan?

Hiili imee itseensä klooria, kasvinsuojeluaineita ja orgaanisia epäpuhtauksia, parantaa makua ja poistaa hajuja ja värin muutoksia. Siinä on myös toiminto, joka estää bakteerien kasvua. Ioninvaihdin poistaa veden kovuuden, joka aiheuttaa kalkin kertymistä. Se vähentää myös huomattavasti metallien, kuparin ja lyijyn pitoisuuksia.



Miten Maxtra-patruuna toimii?

Maxtrassa on ioninvaihtimen ja aktiivihiilen yhdistelmä. Suodatusprosessissa on 4 vaihetta:



Vaihe 1: Tehokas esisuodatus:

Vesi virtaa tiheän suodattimen läpi.



Vaihe 2: Ioninvaihtosuodatus:

Ioninvaihdin vähentää kalkkia (karbonaattikovuus) ja tiettyjä raskasmetalleja (esimerkiksi lyijy ja kupari).



Vaihe 3: Aktiivihiilisuodatus:

Aktiivihiili vähentää huomattavasti hajuun ja makuun vaikuttavia aineita, kuten klooria ja orgaanisia epäpuhtauksia sekä tiettyjä kasvinsuojeluaineita.



Vaihe 4: Tehokas loppusuodatus:

Eritysvalmisteinen tiheä suodatin kerää hiukkasseoksen.



Hiili imee itseensä klooria, kasvinsuojeluaineita ja orgaanisia epäpuhtauksia, parantaa makua ja poistaa hajuja ja värin muutoksia. Siinä on myös toiminto, joka estää bakteerien kasvua. Ioninvaihdin poistaa veden kovuuden, joka aiheuttaa kalkin kertymistä. Se vähentää myös huomattavasti metallien, kuparin ja lyijyn pitoisuuksia.



Kuinka usein Maxtra-patruuna on vaihdettava?

Veden laatu vaihtelee huomattavasti alueittain, ja jopa alueen sisällä eri päivinä. Tällä on vaikutusta patruunan käyttöikään. Brita suosittelee vaihtamaan patruunat säännöllisesti, vähintään 4 viikon välein, jotta Brita-suodatinkannu toimii mahdollisimman hyvin. BRITA-vedensuodatinkannuissa on joko elektroninen Memo- tai kalenteritoiminto, joka muistuttaa patruunan vaihdosta.


Nyt pitäs enää hankkia jostain kofeiinitonta laatukahvia, koska totahan tekis mieli juoda koko aika!

Täällä Madridissa on meneillään joku siivoojien lakko ja suoraansanottuna joka paikka on ihan skeidassa!

(tämmöstä näkyi joka paikassa)

Kiva ku laitan tänne kuvia roskista, mutta tää vähän havannoi mistä puhun. Mitä tapahtuu kun pääkaupungissa siivoojat lopettavat siivoamisen? Suurkaupungiksi Madrid on kyllä normaalisti todella puhdas verrattuna esim. Lontooseen jossa jengi jättää roskansa millon mihinkin. Esimerkkinä joskus joku tyyppi kuori mandariinin kuorensa bussin lattialle! :D Ja on siellä ihan normaalia että esim paperikassit ja muu tarpeeton jätetään bussiin. Keskustan alueella ja juna/metroasemilla roskat jätetään joka puolelle koska niitä hemmetin roskakoreja ei vaan ole missään terroristiuhan vuoksi (irkut joskus 90-luvulla laitto pommeja roskiksiin). Mutta tää alkaa olla jo aika surullista, ei pysty kävellä kaduilla kun saa hyppiä roskakasojen yli ja jopa isojen pönttöjen ruoat on pitkin katuja = haistee aivan jäätävän hirveelle. Ja kun kasoittain on jotain pahvilaatikoita ja eilen esim. löysin kaksi ällöttävää ja likaista patjaa keskeltä shoppailukatua. Just joo! Ymmärrettävistä syistä ne lakkoilee... talous on niin surkeassa jamassa. Tässä kaupungissa tykätään lakkoilla millon opiskelijat, millon siivoojat, millon bussikuskit. Mutta kyllä siivoojien duuni on ihan mielettömän tärkeää erityisesti isoissa kaupungeissa, kun jengiäkin on pari kertaa koko suomen asukasluku. Mutta tyhjästä on paha nyhjästä. Jos ei oo mistä nostaa palkkoja niin mitäs sitten tehdään?


Omnom. Sain lisäravinnetilausten mukana näytepusseja proteiinijauhetta ja oli muuten tosi hyvää toi Protein Deliten mansikka-valkosuklaa. Mansikan paloja seassa! Mä laitoin jääpalan ja ekaa kertaa oikein nautin prodepirtelöstä. Olen myös maistanut tuosta suklaanmakuista, jossa suklaapaloja joka sekin ihan ok muttei mikään erityinen makuelämys. Keksin itselle myös toisen herkun. "Banaanijogurtin"! Mä suorastaan rakastan valion banaanijogrttia ja koska mulla oli liian vähän jäljellä rahkaa niin lisäsin proteiinia laittamalla 15g (minipussi) Scitec Nutritionin banaani wheyta ja halleluuja! Banskua sekaan eikä mitään makueroa sokerijogurttiin. ;) Kokeilin myös vaniljalla mutta bansku vie voiton.

Käytiin perjantaina ulkona syömässä ja mä päätin ottaa juustokakkua mm. Hyvää se oli, mutta itte teen kyllä parempaa ja raikkaampaa mangojuustokakkua. Toi maistu ihan voille eikä pystyny kaikkea todellakaan ees syömään:D Kaverit osti kahdestaan tollasen "pikkusen" bulkki lihatarjottimen+ iso salaatti 18e. Offisian märkä päiväuni! :D Not bad!


Mun favourite. Spagua ja jauhelihaa <3 Tehtiin tota siellä Granadassa ja koska mä sanoin etten halua mitään kastiketta ruokaani niin kaveri sanoi ettei hänkään tarvitse. Lopulta kommentti oli, että "tosi ihme miten hyvää tää voi olla":) Siinä ei siis muuta ollut kun sipuli, suola, liha ja makaroni. Ei tartte kermakastikkeita puhdas ruoka kunniaan! Hyvää viikon alkua!

-Metu

PS. Nyt täytyy kyllä sanoa että löytyi maailman paras blogi, ja lisäsinkin sen tohon sivupalkkiin. Sillä ei oo mitään tekemistä fitnessin kanssa muttei tarvitsekaan. Huutonauran täällä eikä loppua näy. I LOVE SARCASM, se on se huumorin hienoin laji <3 Käykäähän lukemassa täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti