maanantaina, heinäkuuta 22, 2013

maratonhöpinät

Mansen pt/fitness-päivät on nyt koettu ekaa kertaa. Oli aika nastaa. Ei tullu otettua yhtäkään kuvaa, mutta ei kai siinä sen kummempia. La sekoilin oikeen urakalla kun piti alunperin mennä klo10 Wolffilla alkavaan ryhmään. Sit edellisenä iltana vaihdoin myöhäsempään ku en löytänyt tietoja enää lauantain body fitness -posetreenistä. Luulin siis ettei sitä järjestetä. Sitten hienosti heräsin 9.55, 5min ennen lähtöä ja ruoatkin oli vielä tekemättä ja pakkaamiset kesken. Hirveellä kiireellä parsat kattilaan ja lihat paistumaan. Sitten mä päätin vielä tarkistaa oliko sitä posetreeniä lauantaina ja olihan se, klo 13. Mä ehdin Tampereelle just vähän jälkeen 13 joten päätin jättää sen kokonaan väliin ja odottelin klo14 alkavaa treeniryhmää. Meitä olikin tosi vähän ja olin yksinään ensiks olkapää-treenissä kahden pt:n kanssa. Jee! :D Nojoo, Kaisa tuli sitten yksin vetämään treenin ja siihen tuli lisäksi vielä yksi reenari. Lopussa piti pitää käsiä sivulla ilman painoja ja aloin vaan nauraa ku vaikka kuinka yritin niin kädet vaan lähti laskeutumaan kohti lattiaa. Ei kertakaikkiaan kyenny enää. Hyvä reeni siis. Olisin kovasti halunnut mennä etureisi-ryhmään kun se meno näytti vaan niin järkyttävältä, mutta olin just edellisenä päivänä treenannu jalat ja perperin joten päätin jättää toiseen kertaan. :)


Ruoat kulki mukana 6 pack bag -kylmälaukussa. Hyvin mahtuu 3 ateriaa + pullot ja pillerit :) Mulla on myös tuosta se isompi versio, joka sopii hyvin esim. koko vklp reissuun. Moni raahaa tuota mukana joka päivä, mutta itse koen sen liian isoksi yhden päivän ruoille jos en oo autolla liikenteessä.

Treenin jälkeen oli 30min aikaa juosta suihkun läpi ja lähtee kamojen kanssa ajamaan TAMK:iin Hyvinvointiluennolle ja matkalla sinnekin eksyin. En tosin ollut ainoa. Mun on hirveen hankalaa saada treenin jälkeistä ruokaa alas (tai ylipäätään mitään) jos oon hirmu stressaantunut tai muuten vaan joutunut sykkimään kauheella tahdilla ja taas meni yli puoltuntia pupeltamisessa. Huoh. Noh eniwei, luennolla oli tosi mielenkiintoisia pointteja. On tosi tärkeetä aina laittaa fokus positiivisiin asioihin ja sen sijaan että esim. aina miettisi että ei mulla oo rahaa, oon köyhä plaaplaa niin toistais itselleen että kyllä mulla muuten on rahaa ja mä tuun hyvin toimeen niin sit se myös menee niin. Tämä oli vain yksi esimerkki monien joukossa. Loppuun tsiigattiin tämmöinen motivaatio-video. Mä usein katson motivaatiopätkiä juutuubista, niistä vaan tulee niin hyvä fiilis ja oon yhden laittanutkin herätyskelloksi puhelimeen ;)

You can live your dream! <3

Hyvinvointiluennon jälkeen oli vielä Ihonhoito-luento, joka kestikin useamman tunnin. Käytiin läpi kasvojen ja kropan iho sekä sen hoito, ripset ja selluliitti :D Asioita jotka jäi mieleen:
  • Kasvot puhdistetaan aina kasvosienellä pyörivin liikkein. Ilman sientä meikki ja epäpuhtaudet ei lähde ihohuokosista.
  • Kasvot puhdistetaan AINA aamuin illoin. Myös aamulla siksi, että solutoiminta on todella aktiivista yöllä ja näin ollen aamulla kasvoissa on talikerros joka tulee pestä pois. Pelkkä kasvovesi ei riitä. Tähän liittyen tyynyliina tulee myös vaihtaa tarpeeksi usein (1krt viikossa).
  • Silmänympärysvoidetta pitäisi alkaa käyttämään silloin kun ripsariakin. Myös teinit siis. Se levitetään aina taputellen silmän alapuolelle eikä koskaan liikkuvalle luomelle.
  • Ripsienpidennyksistä tulee pitää taukoa vähintään vuoden välein. Ripset on niin painavat, että ne rasittaa omaa ripseä tosi paljon.
  • Ei pitäisi koskaan treenata meikit päällä ja kasvot tulee pestä aina heti välittömästi treenin jälkeen.
  • Kuorinta (koko kroppa) suoritetaan kerran viikossa jonka jälkeen on hyvä laittaa kasvonaamio kasvoille.
  • Apteekin yksivoidekäykaikkeen on täyttä pskaa. Yksi rasva ei voi myöskään käydä kaikille ihotyypeille.
  • Selluliittiin (joka on kuollutta kudosta) auttaa ihon kuivaharjaus (esim. marketista perunankuorimahanskat) aina kuivalle iholle ennen suihkua. Koko kroppa käydään läpi. Sen jälkeen ongelma-alueelle kylmä-kuuma hoitoja pari kertaa. Suihkun jälkeen laadukas selluliittirasva (jossa on siis aktiiviaineita, siksi ne auttaa) ihoalueelle. Noi rasvat ei siis todellakaan poista ongelmaa. Ruokavalion pitää tietenkin olla kunnossa ja runsas vedenjuonti päivittäin (vähintään 3-4litraa pelkkää vettä) auttaa. Sekä tietenkin liikunta.
Sit tietenkin perusjutut eli Niveat sunmuut Lumenet ei oo hyviä ihonhoitotuotteita. Näistä saa toki olla toistakin mieltä. Mä oonkin jo lopettanut niiden ostamisen, suurin osa näistä tuotteista on vaan vettä. Oon jo pidemmän aikaa käyttänyt mm. Filorgaa, Cliniquee, Avenea sekä Louis Widmeria. Viimeisimmät ostamani rasvat yms. on olleet aina parabeenittomia ja hajusteettomia (erit. aurinkorasva). Nää on toki kalliimpia, mutta myöskin hyvin riittoisia. Mutta nyt meinaan jatkossa vaihtaa nää tuotteet vielä luonnonkosmetiikkaan, esim. Ruohonjuuri myy. SKY-kosmetologimme Laura myös myi laadukasta ammattikosmetiikkaa, Mary Cohria ja saatiinkin näytepakkaukset, mutta mä haluan vielä siitäkin luonnollisempia tuotteita. On tässä aikakin jo alkaa oikeasti pitämään huolta ihosta, vaikka oonkin jo varmasti 15 vuotta rasvannut ihon aina suikun jälkeen. Kumminkin vasta viime vuonna oon opetellut joka ilta pesemään meikit pois ja jo nyt inhottaa herätä ripsarit silmissä. Se vaan vaatii opettelua, mut kun siihen kerran tottuu ei enää halua lopettaa. Olis kyllä tosi ihanaa laitattaa ripsienpidennykset. Ehkä mä vielä joskus laitan ne uudestaan.

Sitten pitikin vaan käydä nappasemassa kaupasta pakastemustikoita ja raejuustoa ja nokka kohti Omppuhotellia. Huonekaverit olivatkin jo siellä ja loppuilta meni vaan jutustellessa ja syödessä. Ei jaksettu lähteä ihmettelemään Tammerfestien menoa. Oli kyllä todella tyhjät ja ankeet kadut sunnuntaina 9.30 aikaan aamulla kun me lähdettiin Body Actionille :D

Tuli taas shoppailtua ihan olan takaa, mutta en tällä kertaa tehny mitään todella tyhmiä heräteostoksia. Mulla kuuluu treenijuomaksi Fast:in Intra ja Malto. Intrassa vaan on ihan jäätävä kilohinta ja yhden juoman hinnaksi tuleekin se 3e. Itse Ari Godzilla Kokkonen kertoikin, että siihen tilalle sopii hyvin Scitec Nutrition Super Natural sekä BCAA Xpress. Nää oli siis kalliimpia kun molemmat piti ostaa, mutta yhden juoman hinnaksi tulee about 50snt. Iso ero siis. Ostin myös kokeiluun Carboxin, joka on siis treenijuomaan/palkkariin sopiva hiilari. 500g pussi maksoi vajaa 5e ja siinä on kuulemma paljon parempi hiilarikoostumus kuin Maltossa. Enpä tuossa mitään menettänyt kunhan nyt kokeilen. Oon kyllä kuullut sanottavan, että kun ne on vaan nopeita hiilareita niin sama asia vetää irtokarkkeja treenin lomassa. Kukin saa tehä miten tykkää :D


Palkkarina käytän tällä hetkellä Fastin Whey+ heraisolaatti (sekä glutamiini). Esim. Hera80 ei ole isolaattia, joten sitä en vedä palkkarina. Enkä toki muutakaan perusheraa. Isolaatti on puhdasta ja todella hyvälaatuista heraprodeiinia, imeytyy siis nopeasti. Piti ostaa Scitec Nutritionin 100% Whey Isolate, mutta ny oli tajouksessa 40e 1kg Pharma First Nutraceuticals Whey Isolate joka on myös Scitec Nutrition valmistama. Siihen saikin sitten kaupan päälle Sinkki/Magnesium/B6-vitsku -kombon joten ei paha. ;) Mä ostan heran aina suklaanmakuisena, koska oikeastaan en juuri tykkää mistään mausta. Näin ollen valitsen huonoista vaihtoehdoista sen parhaimman.


Jennalla oli jalassa ihan huippuhyvännäköiset Chaba-jegginsit (ei oo mulla yhtä hyvännäköset) ja ostinpas sitten itsekin ne. Normaalihinta55e, josta farmilaiset saa alea, mutta nythän nää olikin vaan 35e !!! Tuli myös ostettua pinkki Better Bodies -toppi. Tykkään :)


Sen jälkeen mentiin Wolffille poseeraustunnille. Aika meni tosi nopeesti harjoitellessa anatomisia asentoja edestä, molemmilta sivuilta ja takaa. Sitten meillä oli nopea ruokatauko, jonka aikana huomasin kadottaneeni kaapin lukon avaimen. Etin sitä joka paikasta eikä löytynyt. Sain respasta jotku voimapihdit ja yritin vääntää rikki ja roikuinkin jossain vaiheessa koko painolla pihdeissä kiinni, mutten ollu kyllä tarpeeks vahva haha. Meinas pikku paniikki iskeä kun oli kaikki kamat kaapissa autonavaimista lähtien. Olis pitäny käydä sit pyytää joku voimamies sinne naisten pukkariin rikkomaan lukkoja. Noh mä sitten luovutin ja mein takas respaan ja joku ihana olikin sit tuonut mun avaimen takas. JES! :D Ainut etten meinannut enää saada avaimellakaan auki sitä kun se oli ehtinyt vähän vääntyä. Lukko roskiin ja uusi tilalle. Siitäpä menin sitten takas peilisaliin, jossa jakauduttiin ryhmiin syksyn kisaajat ja tulevaisuuden kisaajat. Jutta ja Henriikka (Bikini Fitness -168cm voittaja Fitness Classic) kertoi kaikenlaista kisaamisesta, siihen tähtäämisestä ja sitten myös käytiin läpi nopeasti tätä ihme fitnessaiheuttaasyömishäiriöitä -skeidaa. Onkin ihan supertärkeää noudattaa annettua ruokavaliota myös kisojen jälkeen ja pikkuhiljaa tuoda hiilarit takasin ruokavalioon yhden cheat-päivät jälkeen. Se nälkä ei lähde syömällä vaikka vetäisi viis big mac -ateriaa. Ainut mitä siitä tulee on kahta kauheempi nälkä ja morkkis sekä +10kg viikossa. Se erotteleekin ne true fitness-kisaajat/ne jotka rakastaa terveellistä elämää muista. Ei oo järkee lähtee kisaamaan jos noudattaa orjallisesti ohjeita vaan sen 6kk ennen kisoja vaan se on elämäntapa. Treenata voi toki omaksi ilokseenkin, mutta kisat on sit asia erikseen. Saa nähdä miten mun käy ens vuonna. :) Tarkoituksena ei oo ainakaan turvota valaaksi kisojen jälkeen :D

Loppuun nähtiin vielä syksyn kilpailijoiden kenraaliharjoitukset. Täytyy sanoa että mielettömän näkösiä mimmejä niin bikinissä kun bodyssakin. Joidenkin fysiikat kyllä pisti silmään tosi positiivisella tavalla ja varmasti sijoittuvatkin hyvin jos kaikki menee kisaviimeistelyineen putkeen. Tänään edelleen huomasin kuinka mun täytyy potkia ittee entistä enemmän perseelle salilla. Massaa tarvitaan ihan reippaasti tai muuten mä oon lavalla oikee kunnon rimpula kuivan kesän orava.

Tänään vihattu/rakastettu etureisi-pohje-reeni. Ihan ihme räpeltämistä taas. Alkuun perus jalanheitot/rullailut ja etukäteisväsytyksenä pari sarjaa reisiojennusta. Sain kyykyt ihan ok tehtyä, mutten todellakaan ollut niin kuollut ku olis pitäny. Lisää roinaa siis tankoon ja Mähösen sanoin porkkanajalat kasvuun. Jostain syystä tää dieetti antaa mulle luvan vähentää painoja ku en muka jaksa. Olisinhan mä jaksanu! 40kg taisin tehdä. Mulla tuppaa puutumaan jalkapohjat ja sitä siinä kyykkäillessä kirosinkin pariin otteeseen. Prässissä en meinaa saada kunnon poltetta etureisiin jos en tee lyhyitä pumppauksia. Kaikki suoraan perseelle oli ne jalat missä asennossa tahansa. Loppuu vielä superina reisiojennusta sekä lankkukyykkyä tolppaa vasten. Elikkä vähän ku pystyhack, selkä seinää vasten, paksu puupalikka kantapäiden alle ja siitä vaan ylös alas. Loppuu asti saa kyllä vedettyä ei siinä, silti jäi sellanen fiilis että parempaankin olisin pystyny. Kyllä sitä vaan on itsensä pahin vastus tässä hommassa. Pääkoppa ei anna periksi vetää tarpeeksi tappavia etureisireenejä. Jumankauta!!! :D

Tässä vielä yksi ruokavinkki:

Bataatti-jauhelihapihvit!


Tässä kaksi annosta eli 250g jauhelihaa, puolikas sipuli, 125g bataattia raastettuna sekä läjä mausteita. Uuniin 200c 20-30min. Superhyvää ku tarjoilee perunamuusin kanssa. ;)

Dieettisapuskan ei todellakaan tarvitse olla tylsää ja mautonta. Vain taivas on rajana! :D Tänään lähtee kokeiluun rahka-pudde-mustikka-pannari ;)

-Metu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti