tiistaina, heinäkuuta 16, 2013

Hirrvveen rangga dieetti



Eilen siis iltapalaksi valkosuklaa-mustikkapannukakkua pähkinöillä. Internet on täynnä prodepannariohjeita, mutta tässä vielä yksi.

20g Fast valkosuklaa-puddingia
100g valkuainen
150g mustikoita
10g vehnälseitä
Vähän maitoa tai vettä
(kanelia, kardemummaa)
(makeutusaine esim. stevia)

Itse laitoin kaikki muut sekaisin, paitsi jätin 90g mustikoita valmiin pannarin päälle. "Taikinasta" tulee todella paksua (pudding paisuu semmoseksi polyuretaania muistuttavaksi klöntiksi), joten itse laitoin vähän soijamaitoa sekaan. Helppo ohje, josta voi tehdä monia eri variaatioita esim. laittaa banaania, vaihdella prodemakuja yms. Miedolla lämmöllä pitää kypsyttää, jotta tulee hyvä. Ennen oon tehnyt vähän jotain vastaavaa suklaalla, mutten laittanut marjoja sekaan, jolloin valkuainen herkästi tekee pannarista snadisti kumimaisen. Nyt mustikoiden neste ja makeus teki tästä lättysestä just sopivan. Valkosuklaapudde on todella makeaa, joten stevia ei todellakaan ole pakollinen. Oon myös joskus kokeillut laittaa enemmän valkuaista ja vähemmän puddea, jolloin tietenkin neste on löysempi, mutta vähemmän makea. Hyvää vaihtelua. Ja hiilariahan tässä annoksessa ei juurikaan ole muualla ku mustikoissa. (Puddingissa 1g)


Käytiin tossa kavereiden kanssa brunssilla Kiilassa (?) hkin keskustassa. Oli hyvännäkösiä ruokia, mä vaan pidättäydyin ylläriylläri kahvissa ja teessa. Oon tässä jo suunniteltu jos jonkinmoisia lunch/dinner-partyja sit ku mun välidieetti päättyy ;)

Käytiinpä tossa poimimassa mustikoitakin sunnuntaina Lohjalla. Ah, nyt ei tartte enää vedellä mansikoita. Siis ihania ovat nekin, mutta vaihtelu virkistää.

(tosi mielenkiintoinen kuva)


Mustikkaan lähdössä ja valmistautuessa kattelin että notta perkele kyllähän se sviippi alkaa sieltä flädän alta paljastumaan. Pienen pieni, mutta onhan tässä aikaa kasvatella koita kanankoipia. ;)

Kävin teettämässä tukipohjalliset, koska huomasin tepastellessani Tomseissa, että seison ihan väärin. Ne kengät ei todellakaan tue jalkoja kunnolla ja mulla onkin ylipronaatio. Testasin heti consseihin ja eihän ne niihin kunnolla sovi, koska ne on niin matalat (meinaa tippua jalasta). Kaverin fyssari oli myöskin sanonut, ettei consseissa saa käyttää tukipohjallisia, koska niissähän se kumipohja on todella korkea jolloin tukipohjallinen ei pääse joustamaan yhtään. Treenikenkiin piti laittaa, koska kyykätessä mulla kääntyy tuo jalkaterä johonki killiin :D Mutta mullahan on salikenkinä kovapohjaiset Otomixit eli enemmänkin poinonnostokengät, ei joustavat jumppatossut. Huomasin, että niissäkin on just siinä holvikaaren kohdalla koskea kumipohja, joten enpä tiiä sopiiko ne niihinkään ja fläbäreissä ei paljon pohjallisia käytetä. Teippaan noi pelkät pohjat mun jalkaan ja lähen baanalle. 

Eilinen etureisireeni meni tosi sunnuntaijumppaillen. Treenailin etukyykkyä, ja huomasin sen olevan sata kertaa parempi kyykkyyn, koska tanko edessä pakottaa kropan oikeaan asentoon ja näin ollen pääsen paremmin syvälle ja ylös ilman että pylly meinaa nousta edellä (=treeni tuntuu selässä). Harmi vaan, ettei hartiat jaksa painoa yhtä paljon ku jalat. Kokeilin myös ekaa kertaa evö hack-kyykkyä. Ei jeesus, tuntuu just siellä missä pitää, mutten meinannu millään löytää kunnollista jalkojen asentoa ja pelkkä kelkkakin painoi niin paljon etten voinu täyttä liikerataa tehdä ku en olis päässyt enää ylös :D Loppuun tein superina reisiojennusta ja etukyykkyä ilman painoa sekä pohjepumppausta.

Asiasta kukkaruukkuun. Mä oon nyt aina jalkatreeniä ennen (eli kaksi kertaa viikossa) tehnyt ns. pitkät lämpät eli 5-7min crossarilla ja sitten jalkojen heittoja eteen x15, jalkojen kiertoa takaa eteen ja toisin päin x15. Sitten lyhyitä venytyksiä etu- ja takareisille. Loppuun vielä rullailua ulko-, -sisä, -taka ja etureiskoille. AIAIAI! Tuntuu ettei ulkoreisien rullailu helpotu. Aina saa naama irvessä vääntää. Mutta teen tän siksi, että lihakset olis a) tarpeeks lämpimät ja b) jotta lihaskalvoja saa hieman avattua. Näin on myös lihaksilla hieman enemmän tilaa kasvaa.;) Team M&M videolta löytyypi ohjeet. :)

-Mertsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti