keskiviikkona, lokakuuta 30, 2013

Lisäravinneostoksia

Pari viikkoa sitten tuli tilattua sitten ihan jäätävät määrät lisäravinteita. Hirveet ongelmat oli päättää mistä tilaan jnejne, mutta täältä espanjasta scitecshopista hommasin aminohappoja treenijuomaan, magnesium+sinkki-komboa sekä msm. Monien laskutoimitusten jälkeen totesin, että tulee kuitenkin kokonaisuudessaan edullisemmaksi tilata MASS.fi Suomesta herakonsentraattia sekä -isolaattia palautusjuomaksi. Ja kun tarpeeksi tilaa ei tarvitse edes maksaa postimaksuja :) Nää pitäs riittää nyt toooosi pitkäksi aikaa.


Frozzy pack toimii, kaverit on täällä kateellisia kun niillä ei oo. :D Musta on aika hauskaa nähdä täällä kulttuuriero eväiden raahaamisen kanssa. Käsittääkseni meillä yliopistolla Essexissä ei oo ku ehkä max yksi mikro jossain (en tiedä missä) mitä vois käyttää ruokien lämmittämiseen. Täällä meillä on yksi business kampuksella (ja siihenkin aina jono) ja kun menin kielitieteiden laitokselle niin siellä niitä oli rivissä ainakin 7 kpl! :D Yksikin tyyppi avas vaan säilyketölkin ja heitti sapuskat lautaselle ja mikroon. On siis huomattavasti halvempaa (ja tietty terveellisempää ottaa omat eväät) mutta täällä mikrot on ihan pakollinen juttu. Suomessa se on taas eri asia kun yliopistoilla tarjotaan halpa ja hyvä lounas. Toinen juttu on, että mä otin oman kylmälaukun mukaan koska luulin, että täältä niitä ei todellakaan löydä mutta ehei! Löytyy paljon enemmän ja parempia esim. amazonista tms kun Suomesta. Aika monella näkee pieniä lunch tote:ja mukana.


Vähän sovellettu aamupala! Ihan parasta: kaurapuuroa, maitorahkaa/jogurttia sekä omenaa ja kanelia <3


Ensimmäinen lähetys. Otin tota MSM siis ihan kokeilumielessä, joskus oon sitä vetäny vähän laiskasti vaan. Pitäisi vaan muistaa ottaa se joka päivä, jotta näkisi mahdolliset hyödyt :) Ja kivasti tuli prodepusseja mukana, vähän on pieniä annoksia mutta kai ne joskus menee.

MSM hyödyt (puhdistamo.fi):

MSM on ihmiselle tärkeä ravintoaine, jolla on monia tehtäviä kehossamme. Se osallistuu mm. terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvuun. Keho tarvitsee sitä terveiden sidekudosten ja nivelten toiminnan takaamiseksi, oikeanlaisen entsyymitoiminnan turvaamiseksi sekä hormonitasapainon ja immuunijärjestelmän toiminnan varmistamiseksi

Aikaisemmin saimme rikkiä enemmän ravinnostamme, mutta ruoan varastointi, ruoanvalmistustavat, kuivatus, säilöntä sekä säilöntäaineet ovat vähentäneet ravintomme rikkipitoisuutta. 

MSM eli metyylisulfonyylimetaani on orgaaninen rikkiyhdiste, jota esintyy kehossamme luontaisesti. Puhtaassa muodossaan se on tuoksuton, valkoinen, kidemäinen jauhe, jolla on hiukan kitkerä maku. 

MSM auttaa kehoamme mm. energian tuotannossa ja erilaisten tukikudosten rakentumisessa (esim. hiukset, luut, kynnet ja nivelet). 

MSM-jauhe soveltuu erityisen hyvin ihon kunnosta kiinnostuneille ihmisille sekä liikkuvuutta vaativien urheilulajien harrastajille (esim. jooga, kamppailulajit). MSM toimii urheilijoilla mainiosti lihasarkuuden lievittämiseen ja lihasvammojen parantumisen nopeuttamiseen, koska rikki toimii keskeisessä roolissa tukikudoksiamme rakentavan kollageeni-proteiinin muodostumisessa.

Toinen lähetys. Saapui tänään. Ai että oon oottanut ja sopivasti loppui heratkin.


4kg Whey (eli perus hera), 4kg whey isolaattia palautumiseen, monivitskuja, omega3, d-vitamiinia, c-vitamiinia, almond butteria ja kaupanpäälle pari MyWhey-näytettä sekä ilmainen 250g pussi kreatiinia... En tiedä mihin tota käytän kun ei kuulu tällä hetkellä ruokavalioon, mutta vois kysyä Bullilta onko siitä mitään haittaakaan :D En oo koskaan ennen käyttänyt. Tässä tietoisku kreatiinista (fast.fi):

Kreatiini on tutkituin urheilijoiden käyttämä ravintolisä. Sen tiedetään lisäävän urheilijoiden voimatasoja ja sarjakestävyyttä sekä nopeuttavan lihasmassan rakentumista. Kreatiinia on käytetty voimalajeissa jo yli 15 vuoden ajan ja sen tiedetään olevan turvallinen ravintolisä. Kreatiinin käytössä on tärkeintä oikea, kehonpainoon ja lihasmassaan suhteutettu annostus.
Nyt on taas mummolla pillereitä.


Pieni repsahdus kun luin tämän. Mites toi viides kohta?:D
Jos treenaaminen sattuu, on syytä höllätä tahtia. Pieni lihasarkuus seuraavana päivänä on hyväksyttävä juttu, mutta jos et pysty kävelemään rappusia tai nostamaan kauppakassia, on harjoitus ollut liian kova. MUahahah pitää alkaa hölläämään (pt)treeneissä not! ;) eikös tää oo juurikin se tavoite ;D

-Metuuu

6 kommenttia:

  1. Ite oon miettiny, että pitäskö kokeilla noita frozzypackeja eli sillon jos ruoka ois tollasessa niin ei tartteis raahata koko kylmälaukkuu mukaan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei tarvi, kannessa tosissaan se "kylmäkalle" :D Emmäkää todellakaan jaksa raahata koko kylmälaukkua ellei ole pakko. Mulla ei koskaan melkein oo kuin yks kylmä ateria mukana, joten sikäli riittää tosi hyvin :) Kannessa lukee et pysyy pitää ruoat kylmänä sen 7h. Mulla on näitä kaks, joten aina on vähintään yks kansi pakastimessa jos joskus vaikka unohtuu. Näihin löytyy myös tavallisia kansia about 5e, mutten oo ehtiny ostaa. Auttais vaan siinä että vois illalla jo laittaa valmiiks tohon mustaan purkkiin jääkaappiin ja aamulla vaan vaihtaa kannen. :)

      Poista
    2. Tuliks nyt tarpeeks monta kertaa sanottua "kansi"

      Poista
    3. Aivan, kiitti tästä! :) Helpottashan tuo :)

      Poista
  2. moi, mistä oot hommannut noi pillerirasiat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espoon sellon apteekista. Mut onhan noita varmasti muissakin apteekeissa kun vaan jaksaa etsiä. :) kätevä kapistus on kyllä

      Poista