torstaina, elokuuta 29, 2013

St. Petersburg

Aiai kun oli mukavat 3 päivää Pietarissa. Todella hyvä sää, joka toki edesauttoi aika paljon reissun onnistumista. Käytiin parissa paikassa shoppailemassa ja Russian Museumissa ja sitten käppäillessä kaupungissa. Ei oikein jaksettu ottaa mitään stressiä siitä mitä pitäs ehtiä tehdä, ei ollut sen kummempia odotuksia niin ei sitten pettynytkään mihinkään. Ei ollut kiire ja vaan oltiin ja nautittiin. Stockmann Herkku oli aika pelastus. Kauheesti ei kyllä tullut kuvia napsittua. Olisi ollut ihan törkeen mahtavaa käydä myös katsomassa Swan Lake -baletti, mutta se jotenkin sitten jäi kun esityksiä oli niin vähän näin elokuussa sekä liput oli tosi kalliit. Ensi kerralla ehdottomasti! Aika laiskoja oltiin noin muuten eikä oltu varmaan yhtenäkään päivänä liikkeellä enempää ku 6 tuntia. Ei vaan jaksanu ja mulla huonot kengät, molemmat alko hankaamaan vaikka conssitkin oli mukana. Oli niin huippuhotelli, että siellä peiton alla viihdyin hyvin lukien kirjaa. ;)


5min ja hotellihuone sekasin.


Siivooja laittoi angry birdsin piiloon.


Ehkä maailman paras kirja on Fifty Shades of Grey. Tää pehmopornokirja on syystäkin kohuttu, meinaan aivan sairaan hyvin kirjoitettu. Yksityiskohtaista jajaja. Ei voi muuta kun suositella, ja jos enkku sujuu niin ehdottomasti alkuperäinen versio koska vaikka en oo suomenkielistä lukenutkaan niin voisin lyödä vaikka vetoa ettei vedä vertoja englanninkieliseen. Ei kaikkea vaan yksinkertaisesti voi suomentaa. En oo koskaan elämässäni ollut kova lukemaan joten tässä vajaassa 3 päivässä lähemmän 400sivua on mulle mieletön saavutus. Oon aika malttamaton ja minä tyhmänä menin vahingossa lukemaan vikan kappaleen. Oh so sad. :( Mutten millään malta odottaa, että pääsen aloittamaan 2 osan tästä trilogiasta. Kuulin myös että leffa tulossa, toivottavasti eivät pilaa ideaa samalla, meinaan puolet kirjasta on "ajatuksia" ja kuvailua eikä niitä mun mielestä pysty tallentamaan tarpeeksi hyvin valkokankaalle.









Russian Museumista löyty tämmöinen. Suunniteltiin että tää olis hyvä booli-fountain synttäreille. Mites olis? Onks tää nyt se Espoo State of Mind?lol

Venäläisistä jäi jollain tasolla aika stereotyyppinen kuva siinä mielessä, että kunnon asiakaspalvelua ei kaikissa tapauksissa saanut todellakaan, varmaankin johtuen juuri siitä ettei me osattu puhua kieltä ja osa näytti siltä kun ne olis just nielleet paskaa. Kaveri tosin oli tosi ylpeä itsestään kun osasi tilata venäjäksi croissantin herkussa :D Mä oon joskus lukiossa suorittanut venäjän 1 kurssin ja alkoi mullakin muistuu jotkut jutut mieleen. Mitä nyt päällimmäisenä ainut lause minkä muistan on "tämä on minun kissani/koirani" venäjäks hyvin HYVIN tärkeä lause ;) Harjoittelinkin kirjainten tunnistamista lukien jatkuvasti kaikkia tekstejä joka paikassa. Aika hyvin pystyy arvaamaankin sanoja, vaikkei suoraan tiedä niiden merkitystä kun miettii enkkua/suomea. Mutta kaikenkaikkiaan tosi kiva reissu ja haluan kyllä mennä tonne uudestaankin, tai ehkäpä Moskovaan sitten parin vuoden kuluttua kun trans-mongolia starttaa kohti Japanin Jamboreeta ;)



Mukaan ei tarttunut muuta kun Oyshon treenipaita. Pöksytkin oli kivat, mutta jäivät tällä kertaa kauppaan kun takaa leikkaus oli hieman outo.


Heissulivei!

-Metukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti