torstaina, toukokuuta 15, 2014

Älkääs doupatko!

Sanonpa vaan että perkeleen #hayfever ja #pollen. Kauheet allergiaoireet taas vaihteeks ja aamulla tuntuu mukavalta herätä kun nenä täysin tukossa ja suussa maistuu australialainen pussiorava. Silmiä kans kutittaa aivan törkeesti, mutta sitten kanssa sattuu samalla tavalla kun on pakko hinkata. Aamulla näytin siltä, että turpaan olis joku vetäny. Niin kaunis kuva etten kehtaa julkaista. Ei oo pariin vuoteen ollutkaan mitään mut nyt taas. Mähän en oo ollu koskaan heinänuhassa Suomessa, ainoastaan Englannissa sekä täällä ja allergiatesteissäkin todettiin joku eurooppalainen heinäsekoitus. Mä olisin voinut melkeen vannoa, että se hirvee määrä rahkaa mitä tuli vedettyä silloin 2012 keväällä aiheutti minunkin allergian (yhdistettynä siihen että yliopisto Englannissa on keskellä peltoa). Nyt ei kuulu ruokavalioon rahkat eikä raejuustot, mutta heraa kyllä tulee kiskottua aika paljon päivittäin eikä se ole kyllä maidotonta. Lähes joka aamu puuron seassa, välipalalla sekä vielä iltapalapannari. Noh, ei auta muu kun elää tämän kanssa.

JUST NII!

Ongelmia aiheuttaa ainoastaan tuo Suomen Antidoping Toimikunnan kanssa tekemä doping-soppari eli monet lääkeaineethan on kielletyjen listalla. En nyt tosissaan usko, että mun oveen tullaan täällä kolkuttelemaan, mutta riskiä en missään nimessä halua ottaa. Esimerkiksi Duact, jota mä käytän yleensä 1-2 kertaa vuodessa sisältää pseudoefedriiniä ja tämä on muuten kielletty lääkeaine jos virtsan pitousuudet ylittyy, mutta tietyn rajan alittaessa sallittu (ilmeisesti). Eli jos ottaa 1-3 tabua päivässä niin ei pitäisi veren pitoisuus nousta yli sallitun rajan, ja tämäkin on vain kisoissa, ei kisojen ulkopuolella. En siis suosittele että kisaviikolla sentään tätä käyttää. Eikä musta noilla rajoillakaan kannata alkaa leikkimään eli pienin mahdollinen annostus on ehkä paras tässä. Noi ohjeet on nettisivuilla mulle hieman epäselvät edelleen, joten päätin lähettää sähköpostia ADT:lle ja kysyä asiaan varmistusta ja odottaa siihen asti että tiiän tarkalleen miten asia on ja alkaa vasta sitten popsimaan lääkkeitä. :D


Toinen on Ventoline, elikkä sellainen astmapiippu tai mikä onkaan. Mulla meinaa selkeesti alkaa tämä yskä ja se on ehkä inhottavin vaiva kaikista. Vaikuttaa kaikkeen eikä pysty edes nukkumaan ja viimeks se mulla kesti 7viikkoa ja tuli kaksi antibioottikuuriakin poskiontelotulehdukseen. Mulla on vanha piippu olemassa, mutta uuden tarvitsen ehdottomasti - täältä tota taitaa saada ihan "over the counter" ilman reseptiä. En kuitenkaan uskalla täältä hankkia mitään, sillä sama lääkeaine Suomessa saattaa sisältää eri lääkeaineita ulkomailla (epätodennäköistä kun Euroopassa kumminkin ollaan). Tässäkin säännöt olemassa eli vaikuttavaa ainetta saa käyttää vain inhalaationa ja pikaisen laskutoimituksen jälkeen totesin, että 8 kertaa saa hengitellä sitä ennen kun menee yli sallitun rajan. Sekään ei mun tapauksessa oo tarpeellista eli käytän vain aamulla ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Muita antihistamiineja kuten Heinix ja Zyrtec saa käyttää, mutta saa olla kyllä tosi varovainen ja kattoo tarkkaan kaikki lääkkeet ettei sitten käy vahinkoa - se on ihan sama mistä se käry tulee jos tulee. Tietämättömyys ei ole tekosyy.

But first let me take a selfie.

Oon itseasiassa kyllästynyt jatkuvaan kuvien näpsimiseen hahaa. Ei tuu otettuu enää kun ihan pari kuvaa päivittäin. Saliselfietki on niiiiiin nähty.

Kuva ei tee oikeutta kynsille, mutta nyt on ihkut bling kynnet. Ei oo kovin kesäiset mutta iiiihan sama. I like.

Nyt pitäs jatkaa hc opiskelua. Pari päivää ennen kokeita iik! Onneksi täällä on taas tänään joku random vapaapäivä eli koko päivä aikaa kirjoille ah ihanaa!

-Mertsi xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti